Vijesti o Falun Dafa i krizi ljudskih prava u Kini

O nama


Naši izvori

Kako dobijamo naše informacije

Primarni izvor naših informacija dolazi od Minghui.org. Više od decenije, urednici Minghui-ja su dobijali brojne izvještaje iz prve ruke iz cijele Kine svakog dana – više nego bilo koja druga organizacija u svijetu. Izvori Minghui-a obuhvataju svaku provinciju u Kini, i sastoje se isključivo od praktikanata Falun Gong-a, kao i njihovih porodica, prijatelja, i onih bliskih njima.

Mreža Falun Gong volontera i entiteta sakupljaju i organizuju ove informacije pozivajući se na dodatne izvore kao što su Svjetska Organizacija za Istragu Progona Falun Gonga i Falun Dafa udruženja širom svijeta. Ovi i drugi entiteti rade sa infocentrom kako bi potkrijepili tvrdnje naših izvora kao i da obezbijede uvide i analize.

Samo kinesko činovništvo ponekad služi kao nenamjeran izvor, npr. kad izvesni službenici postave partijske dokumente ili komuniciraju online. Sudska zapisništva i lokalne medijske reportaže su dodatni izvor, često potvrđujući presude ili druga dešavanja.

Centar je takođe privilegovan široko-obuhvatajućom mrežom kineskih disidenata kao i praktikanata Falun Gonga Kineza koji žive izvan Kine, od kojih mnogi imaju dobre veze u Kini, preko kojih redovno dobijaju informacije.

Konačno, infocentar prirodno koristi mnoge izvore na engleskom jeziku koji su slobodno dostupni na zapadu, uključujući rad grupa za ljudska prava, vladine subjekte, policijske institucije, itd.