Vijesti o Falun Dafa i krizi ljudskih prava u Kini

Javni skup podrške Falun Gongu u Banja Luci u subotu 6. oktobra

Falun Gong meditacija
Falun Gong meditacija

Obavještavamo vas da će se u subotu, 6. oktobra 2012. godine, u Banja Luci održati javni skup podrške Falun Gongu u Kini.

Na skupu će se prikazivati mirne, meditacione vežbe Falun Gonga i potpisivati peticija UN-u za započinjanje istrage navoda o žetvi organa Falun Gong praktikanata u Kini.

Mjesto i vrijeme održavanja skupa:

Ulica Veselina Masleše, Banja Luka
Subota, 6. oktobar 2012, 18-21h

Skup organizuje Društvo srpsko-kineskog prijateljstva Falun Dafa Hao iz Beograda.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Dejanu Markoviću, predsjedniku Društva srpsko-kineskog prijateljstva Falun Dafa Hao, na telefon: +38163351652, ili emal: skile@sbb.rs.

POZADINA

Falun Gong je tradicionalna "qigong" praksa Buda-škole, sa korijenima u kineskoj tradiciji kultiviranja duha i tijela u svrhu postizanja dobrog zdravlja i duhovnog uzdizanja.

U julu 1999. kineska autokratska Komunistička partija započela je nezakonitu kampanju hapšenja, nasilja i propagande s ciljem "uništavanja" ove apolitične meditacijske prakse. Vjeruje se da su se određeni visoki političari bojali uticaja 100 miliona pripadnika ove prakse. Kampanja progona se od tada proširila i postala još nasilnija, pri čemu su milioni ljudi uhapšeni ili deportirani u prisilne radne logore.

Početkom 2006 na vidjelo dana izlaze navodi o organizo­vanom, prisilnom vađenju i trgovini ljudskim organima praktikanata Falun Gonga. Nezavisni izvještaj kanadskih istražitelja potvrđuje ove navode, konstatujući nepoznato porijeklo 41.500 donacija organa upotrijebljenih u transplantacijama tokom šestogodišnjeg perioda.

Detaljnije u izvještaju na: http://faluninfo.ba/kilgour_matas.

Podijeli ovaj članak:

Ostanite informisani. Prijavite se za naše press statemente i newsletter.