Vijesti o Falun Dafa i krizi ljudskih prava u Kini

Nastavljaju se mučenja i ubijanja Falun Gong praktikanata u Kini, skrivena ispod prigušene retorike

Komunistička partija Kine prikriva svoju politiku represije, mučenja i pogubljenja

42-godišnja Ren Shujie je smršala na 40 kg kroz prebijanje, mučenje i neljudske uvjete u kineskom radnom logoru.
42-godišnja Ren Shujie je smršala na 40 kg kroz prebijanje, mučenje i neljudske uvjete u kineskom radnom logoru.

NEW YORK (FDI) – Kineski mediji pod državnom upravom su smanjili svoje propagandne napade na Falun Gong, ali slučajevi mučenja i zlostavljanja nastavljaju i dalje pristizati iz Kine.

Kad je bivši vođa kineske Komunističke partije, Jiang Zemin, 1999. godine lansirao kampanju s kojom se trebao "iskorijeniti" Falun Gong, mnogi su kineski promatrači to nazvali povratkom unazad u ekstremni period Kulturne revolucije.

Mediji pod državnom upravom neprekidno su emitirali prodorne programe, u kojima su klevetali Falun Gong. Gotovo je svaki sektor društva bio mobiliziran u svrhu demoniziranja i izoliranja svih onih, koji prakticiraju tu drevnu kinesku praksu vježbi i meditacije.

Istovremeno, stotine tisuća praktikanata bilo je lovljeno od strane lokalne policije. Većina ih je završila u policijskim zatvorima ili radnim logorima, gdje su mučenja i ponekad smrt bili nešto uobičajeno.

Međutim, u posljednjih nekoliko mjeseci, nasilna kampanja Komunističke partije Kine protiv Falun Gonga doživjela je varljivi preobražaj, naime, postala je prikrivena.

Promjena retorike, ali ne i politike

Kako položaj Falun Gonga u Kini dobiva sve više i više pažnje u internacionalnoj zajednici, vodstvo Komunističke partije Kine suočilo se sa teškoćama i sve težim pitanjima, koja im postavljaju vođe vlada i predstavnici za ljudska prava u inozemstvu.

Kao odgovor na to, tj. da bi se izbjegla moguća javna osuda unutar Kine i kritiziranje iz inozemstva, medijska kampanja protiv Falun Gonga, koja je prije bila preplavila kineske javne medije, svedena je na minimum. Međutim, to relativno zatišje ne predstavlja blažu politiku prema Falun Gongu.

Više od stotinu smrtnih slučajeva praktikanata Falun Gonga prijavljeno je u svakom od proteklih nekoliko mjeseci. U posljednjih pet godina, nastavljajući se sve do danas, svaki dan se iz Kine prijavi do nekoliko desetaka slučajeva mučenja i teškog zlostavljanja.

Do današnjeg dana potvrđeno je više od 2.800 smrtnih slučajeva od posljedica mučenja ili zlostavljanja, a vjeruje se da je broj umrlih 7.000 ili više. Dokumentirano je više od 44.000 slučajeva mučenja i ozbiljnih zlostavljanja.

Za 100 milijuna ljudi u Kini koji prakticiraju Falun Gong, teror se nastavlja pod plaštom relativne normalnosti, koju su inscenirali propagandisti Komunističke partije Kine.

Podijeli ovaj članak:

Ostanite informisani. Prijavite se za naše press statemente i newsletter.