Vijesti o Falun Dafa i krizi ljudskih prava u Kini

Kineska komunistička propaganda vrši telefonski teror građana na Zapadu

Privatne osobe u najmanje 12 zemalja u Europi, SAD-u i Kanadi dobivaju od nedjelje, 6.2. telefonske pozive sa snimljenim tekstovima, koji sadrže lažnu propagandu kineskog komunističke režima protiv Falun Gonga. Mnoge osobe su danas izložene pravom telefonskom teroru sa preko 20 poziva na sat. U porukama se tvrdi, da Kineska vlada "brani ljudska prava" tako što odvraća ljude od tradicionalne kineske prakse.

Žrtve ovih telefonskih poziva opisuju ove pozive "neshvatljivim", "uznemiravajućim" i "zastrašujućim". Najveći broj ljudi je dobio više poziva, neki čak preko 200. Snimljeni tekstovi su na kineskom i engleskom jeziku i svi očigledno imaju isti sadržaj.

Falun Dafa Infocentar je već stupio u kontakt sa nadležnim službama, kako bi se što prije otkrilo tko stoji iza ovih nezakonitih akcija i kako bi one bile zaustavljene.

Prema svemu sudeći, ovo je prvi put u istoriji da agenti kineskog komunističkog režima, bez sumnje po naredbi njihove vlade, masovno zloupotrebljavaju privatne telefone kako bi širili snimljenu propagandu. Ovaj kineski režim, koji je član Svjetske Trgovačke Organizacije i Savjeta Sigurnosti UN-a, pribjegava takvim ilegalnim metodama u svojoj iracionalnoj želji da uništi Falun Gong. Dok milioni progonjenih Falun Gong praktikanata u Kini ostaju nepokolebljivo nenasilni, kinesko vodstvo još preko telefona izvozi propagandu mržnje u zapadne zemlje. Dio ovih poziva je dokumentiran.

Sadržaj ovih snimaka je identičan propagandnoj kampanji protiv Falun Gonga u Kini, koja traje već 5 i po godina. U središtu ove kampanje stoji ponovni pokušaj da se incident "samospaljivanja" na Trgu Nebeskog Mira u Pekingu u januaru/siječnju 2001. dovede u vezu s Falun Gongom. Ali upravo ovaj incident je već odavno od strane novinara i organizacija za ljudska prava razotkriven kao inscenirana farsa. (http://www.falsefire.com) Da bi poboljšala svoju vjerodostojnost, Kineska propaganda koristi jedan nažalost nedavno objavljen članak od dopisništva AP-a u Pekingu (http://www.faluninfo.net/displayAnArticle.asp?ID=9140).

Ovaj telefonski teror se jako dobro uklapa u koncept komunističkog režima, da uništi Falun Gong i sve što je u vezi s njim. U nadi da će pobijediti Falun Gong, komunističko vodstvo u Pekingu se već godinama neumorno trudi svim mogućim sredstvima, legalnim ili ilegalnim, narušiti ugled Falun Gonga. Advokati za ljudska prava u međuvremenu upoređuju kineski način rada s taktikama nacističkog ministra propagande Gebelsa protiv Jevreja u Njemačkoj i s onima u vezi s genocidom u Ruandi.

I sada ova propaganda kineske vlade dolazi na kućne pragove Europe i Sjeverne Amerike.

Pozivamo vlade europskih i sjeverno-američkih zemalja da hitno istraže gdje je izvor ovih akcija koje proizvode mržnju, da bi ih zaustavili i spriječili slične akcije u budućnosti. Svi učesnici moraju biti pozvani na odgovornost. Nezamislivo je i nečuveno, da se ovakvi upadi u privatnu sferu mogu desiti u demokratskom slobodnom svijetu.

Podijeli ovaj članak:

Ostanite informisani. Prijavite se za naše press statemente i newsletter.