Vijesti o Falun Dafa i krizi ljudskih prava u Kini

Otvoreno pismo žena iz Kine koje prakticiraju Falun Gong

Dostavljeno UN-ovoj Komisiji za ljudska prava na Međunarodni dan žena

Usred kampanje protiv Falun Gong-a, žene su žrtve široko rasprostranjenih zlostavljanja, ukuljučujući i seksualno zlostavljanje, silovanje, mučenje i smrt kroz premlaćivanje i mučenje.
Usred kampanje protiv Falun Gong-a, žene su žrtve široko rasprostranjenih zlostavljanja, ukuljučujući i seksualno zlostavljanje, silovanje, mučenje i smrt kroz premlaćivanje i mučenje.

Svima u svijetu koji mogu pomoći,

Mi smo Falun Dafa praktikantice iz Narodne Republike Kine. S velikim ogorčenjem govorimo o nehumanoj torturi koju smo propatile zadnjih četiri i po godine. Mi tražimo vašu pomoć.

Mi slijedimo učenje Falun Dafa (Falun Gong), koje je zasnovano na univerzalnim principima Istinitosti - Dobrodušnosti - Tolerancije i prakticiramo lagane vježbe i meditaciju kako bi održale svoje zdravlje. 20. srpnja/jula 1999. godine, bivši kineski diktator Jiang Zemin pokrenuo je kampanju uništenja Falun Gong-a. Od tada su nam oduzeta naša osnovna ljudska prava i izložene smo raznim oblicima fizičkog i psihičkog mučenja.

Širom kineskih radnih logora i policijskih stanica, podvrgnute smo mučenju i ponižavanju. Neke su praktikantice prinuđene mirno stajati po četiri dana i noći pri čemu im je uskraćena hrana, san i korištenje WC-a. Mnoge su pretučene i tretirane elektro-šokovima sa visoko-naponskim električnim palicama. Druge su poslane u psihijatrijske bolnice gdje im injekcijama ubrizgavaju nepoznate supstance. Mnoge su bile izložene ekstremno vrućem i hladnom vremenu.

Seksualno smo zlostavljane, uključujući slučaj kada su strgnuli odjeću sa 18 žena i prisilili ih ući u ćelije muških kriminalaca. Neke su žene bile žrtve prisilnog abortusa. Neke su žene bile nasilno hranjene urinom i izmetom. Mnogi takozvani "policajci" u Kini ispoljili su najpodlije i neoprostivo ponašanje. Jedan je rekao: "Nisi li rekla da prakticiraš toleranciju? Vidjet ću hoćeš li biti tolerantna kada te silujem!" Trgali su nam odjeću u javnosti i davali nam elektro-šokove sa električnim palicama. Čeličnom žicom su probijali naše bradavice. Seksualno su obeščastili naša tijela patlidžanima, četkicama za zube i plastičnim bocama (izvještaj). U jednom ženskom radnom logoru u Jilin provinciji, policija je stavljala ženama mljevenu ljutu papriku u vaginu kako bi ih primorali da se odreknu svog vjerovanja i prakticiranja Falun Gong-a. Nasilnički su stavljali električne palice u vagine praktikantica kako bi ih mučili i davali im elektro-šokove.

U Pekingu, policajac je silovao praktikanticu ispod jednog mosta (izvještaj). Zhao Jing, devetnaestogodišnja praktikantica, pretučena je do smrti nakon što je pobjegla progoniteljima, iskakanjem iz autobusa kojim su je prevozili protiv njene volje. Xinyan Wei, studentica postdiplomskog studija sa Chongqing univerziteta u provinciji Sichuan, je uhapšena na univerzitetu samo zato što su policajci posumnjali da dijeli Falun Dafa letke (izvještaj). Odvedena je u policijsku stanicu i policajac ju je silovao pred dvojicom zatvorenika. Gospođica Wei je nestala i nikada se više ništa nije čulo o njoj. Niti jedan policajac nije nikada odgovarao za ovakva sadistička zlodjela. Umjesto toga, dobijaju nagrade i unaprijeđenja od vlade. Zapovjednik radnog logora Masanjia, u kome je zlostavljano 18 prethodno spomenutih zatvorenica, je nagrađen iznosom od 50.000 Kineskih Yuan-a ili 6.000 US$. Nagradili su ga Jiang Zemin i njegovi suradnici. Zamjenik direktora logora Masanjia nagrađen je s 30.000 Yuan-a jer nas je zlostavljao.

U protekle četiri i po godine, Jiang-ovi sljedbenici su sagradili mnogo zatvora kako bi zatvarali Falun Dafa praktikante. Stotine hiljada praktikanata širom Kine pate ogromnom boli i prinuđeni su napustiti svoje bračne drugove i obitelji. Mnogi od nas su istjerani sa svog posla, iz škole i prisiljeni smo na siromaštvo i beskućništvo. Mnogi su pretučeni, uhapšeni i poslani u prisilne radne logore. Mnogi su izgubili svoje živote jer su bili brutalno mučeni.

Jiang Zemin i njegovi sljedbenici su napali naše dostojanstvo, obeščastili naša tijela i našu žensku prirodu zato što prakticiramo Falun Dafa.

Molimo vas pomozite podržati pravdu, pomozite zaustaviti izopačen progon i zaštitite dostojanstvo i osnovna ljudska prava žena. Ovaj slučaj bi se trebao ticati svih žena bilo gdje, ne samo onih u Kini.

Molimo vas, pomozite nam.

Falun Dafa praktikantice iz Narodne Republike Kine povodom Međunarodnog Dana Žena.

Podijeli ovaj članak:

Ostanite informisani. Prijavite se za naše press statemente i newsletter.