Vijesti o Falun Dafa i krizi ljudskih prava u Kini

Kineski gost u posjeti Bosni i Hercegovini i Makedoniji odgovoran za mučenja i ubijanja praktikanata Falun Gonga

Kao što je poznato iz medija, zamjenik premijera kineske vlade Zhang Dejiang se od 7. do 17. septembra 2008. nalazi u posjeti Njemačkoj, Bosni i Hercegovini i Makedoniji.

Ono što je manje poznato je da je Zhang Dejiang odgovoran za potvrđeni broj od 64 smrtna slučaja Falun Gong praktikanata u provinciji Guandong, s tim da je pravi broj smrtnih slučajeva najvjerovatnije puno viši.

Biro 610 - organizacija slična Gestapou

Kao bliski saradnik tadašnjeg kineskog šefa države, Jianga Zemina, Zhang Dejiang je 2002. postao sekretar Komunističke partije provincije Guandong i tamo je bio nadležan za aktivnosti partije, kao i za Biro 610 i za sistem radnih logora. Biro 610, organizacija slična Gestapou, osnovana je 1999. godine isključivo sa ciljem progona Falun Gonga. Za svakog (uz pomoć mučenja) uspješno preobrazovanog Falun Gong praktikanta članovi Biroa 610 dobijaju premiju. U aktivnosti progona organizovane od strane Biroa 610 spadaju i sistematsko uništavanje ugleda, finansijsko uništavanje, kao i mučenje i ubijanje Falun Gong praktikanata.

8. novembra 2005. je Zhang Dejiangu za vrijeme jedne konferencije u Australiji dostavljena optužba Najvišeg suda Novog južnog Velsa. U optužbi je Falun Gong praktikantica Xie Yan iznijela dokaze da je Zhang odgovoran za mučenja koja je sama doživjela.

Gospođa Xie, koja je preko dvije godine provela u Ženskom radnom logoru u Guangzhou, bila je tamo danima i noćima vezana za metalnu ogradu i nije joj bilo dozvoljeno da zaspi. Kasnije je bila prisiljena raditi preko 16 sati dnevno.

KP Kine stoji iznad zakona

"U Kini u teoriji postoji upotrebljiv sistem pravne države sa svim potrebnim zakonima i regulativama - ipak Komunistička partija može u svakom trenutku staviti ovaj sistem izvan važnosti, ako je to u njenom interesu. Iznošenje metoda i razmjera progona Falun Gong praktikanata u Kini na svjetlo dana može doprinijeti da se okonča dugogodišnja patnja nedužnih ljudi u Kini." - rekla je Waltraud Ng, predstavnica Falun Dafa informacionog centra u Njemačkoj. Iz tog razloga mi iz Falun Dafa informacionog centra apelujemo na predstavnike medija da se detaljno informiraju i da javnost upoznaju sa brutalnim progonom koji KP Kine već više od 9 godina sprovodi nad miroljubivim praktikantima Falun Gonga u Kini, čija je jedina krivica što žele živjeti zdrav život po principima Istinitosti, Dobrodušnosti i Tolerancije.

Podijeli ovaj članak:

Ostanite informisani. Prijavite se za naše press statemente i newsletter.