Vijesti o Falun Dafa i krizi ljudskih prava u Kini

Indonezija: 500 srednjoškolaca s nastavnicima naučili Falun Gong vježbe

Direktor javne gimnazije broj 38. na ostrvu Batam u Indoneziji, na društvenim medijima je vidio kako učenici prakticiraju Falun Gong. Poželio je saznati više o praksi kultivacije uma i tijela pa je 16. februara pozvao praktikante da predstave Falun Gong nastavnicima i učenicima.

Približno 500 učenika i nastavnika Srednje škole broj 38. u Batamu uče Falun Gong vježbe, 16. februara 2019.
Približno 500 učenika i nastavnika Srednje škole broj 38. u Batamu uče Falun Gong vježbe, 16. februara 2019.

Dobrobiti za duh i tijelo

Praktikanti su učenicima i nastavnicima objasnili da pokreti vježbi imaju opuštajuće dejstvo i podučili su ih vježbama na licu mjesta.

Principi Falun Gonga su Istinitost, Dobrodušnost i Tolerancija - principi koji rezonuju u umovima mnogih širom svijeta. Praktikanti su potom objasnili da svako, bez obzira na starost i pozadinu, može naučiti Falun Gong.

Indonežanski Falun Gong praktikanti često posjećuju škole u želji da podijele dobrotu Falun Gonga s lokalnom zajednicom. Nadaju se da će tako mnogo više ljudi moći uživati u blagodatima prakse.

Direktor škole je nakon vježbanja komentirao: „Pokreti vježbi i muzika imaju dobar uticaj na fokus. Osjećam se veoma ugodno nakon vježbanja, a posebno u gornjem dijelu tijela, zglobovima i leđima.

Nastavnik likovne umjetnosti: „Dok sam držao oči zatvorene i slušao muziku, mogao sam osjetiti prisustvo svjetla. Imam povrijeđenu ruku i nisam je mogao podiči u vis. Međutim, nakon četvrte vježbe Falun Gonga sada ruku mogu podići iznad glave - kakvo divno iskustvo!"

Link na originalni članak
Podijeli ovaj članak:

Ostanite informisani. Prijavite se za naše press statemente i newsletter.